Meistä

DSC_0036k (Kari Laurila's conflicted copy 2013-11-04)
Kuva: Jouni Viitala (c)

Minna Toikka

Työfysioterapeutti, ´Potilassiirtojen Ergonomiakortti®´– kouluttaja

Minna työskenteli fysioterapeuttina Helsingin kaupungin sosiaaliviraston vanhuspalveluissa vuosina 2005-2011. Innostus ja palo ergonomiaosaamisen kehittämiseen ovat peruja noilta vuosilta. Minna on perehtynyt paitsi apuvälineiden käyttöön ja ergonomiaan, myös pehmeän avustamisen ja kohtaamisen menetelmään kinestetiikkaan, johon hän on kouluttautunut Suomessa ja Saksassa. Minna on toiminut ´Potilassiirtojen Ergonomiakortti®´ -kouluttajana vuodesta 2010, ja on opettanut ja ohjannut hoitotyön ergonomiaa mm. fysioterapeuteille, vanhus- ja vammaispalvelujen hoitohenkilökunnalle sekä hoitoalan opiskelijoille ja opettajille Suomessa ja Virossa. Tällä hetkellä Minna työskentelee yksityisellä sektorilla työfysioterapeuttina ja kouluttaa aktiivisesti hoito-, opetus- ja kuntoutusalan henkilökuntaa ergonomisempien työtapojen käyttöön.

Koulutuskielet: suomi, viro, englanti

DSC_0014.k
Kuva: Jouni Viitala (c)

Mirja Liesivaara

Fysioterapeutti, ´Potilassiirtojen Ergonomiakortti®´  -kouluttaja

Mirja valmistui fysioterapeutiksi Tarton yliopistosta vuonna 2006. Vuosina 2007-2014 Mirja työskenteli fysioterapeuttina Helsingissä vanhustenkeskuksen tehostetun palveluasumisen yksikössä. Työnkuvaan moniammatillisessa tiimissä kuului kuntoutumista edistävän hoitotyön tukeminen ja ohjaaminen, sekä asiakkaiden aktiivisen arjen tukeminen ja fysioterapia. Myös ergonomian ja apuvälineiden käytön ohjaaminen kuului päivittäisiin työtehtäviin. Mirjalla on kokemusta myös näkövammaisten lasten sekä kehitysvammaisten nuorten parissa työskentelystä. Tällä hetkellä Mirja työskentelee Päiväkummun kylpylässä, jossa hän on vuodesta 2014 alkaen ohjannut eri alojen TYK- ja Aslak-kursseja, nyttemmin KIILA-kuntoutusta sekä ikääntyneiden tules-kursseja.

Mirja suoritti ´Potilassiirtojen Ergonomiakortti®´  vuonna 2011, ja valmistui ´Potilassiirtojen Ergonomiakortti®´ -kouluttajaksi 2013. Hän on opettanut ja ohjannut hoitotyön ergonomiaa kuntoutus- ja hoitoalan henkilöstölle Suomessa ja Virossa.

Koulutuskielet: suomi, viro, englanti

 

13886463_10154226285980733_5849976355157957991_n (1)

Kristel Oja

Fysioterapeutti, ´Potilassiirtojen Ergonomiakortti®´  -kouluttaja, Faf- Personal trainer, bodyART™ trainer.

Kristel on valmistunut fysioterapeutiksi Tarton yliopistosta vuonna 2004, ja lisäksi hän on käynyt lukuisia täydennyskoulutuksia Virossa ja Suomessa. Kristel työskenteli fysioterapeuttina Helsingin kaupungin sosiaaliviraston vanhuspalveluissa 2008-2015. Ergonomian ohjaus oli tärkeä osa työtä. Tuolloin hän ymmärsi, että ergonominen työskentely on tärkeää niin työntekijälle kuin potilaallekin. Ergonomisella työskentelyllä työntekijä huolehtii myös omasta terveydestään. Vuoden 2015 lopulla Kristel muutti takaisin kotimaahansa Viroon ja perusti siellä oman fysioterapiayrityksen. Asiakaskunta on laaja, vauvasta vaariin, ja hän ohjaa myös bodyART-tunteja.

Koulutuskielet: suomi, viro, englanti