Hoitoalan ammattilainen – parantamalla ergonomiaosaamistasi kevennät työtäsi!

Hyvä ergonomiaosaaminen on tärkeä osa hoitajien hyvää ammattitaitoa ja osaamista – se on tutkitusti tehokas keino parantaa työ- ja potilasturvallisuutta. Lisäksi se auttaa edistämään kuntoutumista tukevan hoitotyön toteutumista.

Taitavalla ohjauksella asiakkaat osallistuvat enemmän, ja avustustavan ja apuvälineen perustellulla valinnalla ja osaavalla käytöllä kallisarvoista aikaa käytetään järkevämmin. Hoitajan työ kevenee eikä turhia riskejä oteta. Hyvän ergonomiaosaamisen varmistaminen on kaikkien etu: työntekijän, työnantajan – ja asiakkaan.

Hoitoalan ergonomiakoulutus ei ole ”nostokoulutusta”.

Sillä, että opetetaan nostamaan oikein, ei tutkitusti ole työtapaturmia vähentävää vaikutusta: liian painavan taakan käsin nostaminen on kuormittavaa huolimatta siitä, nostetaanko ”selällä vai jaloilla”. Sen sijaan tulisi opettaa, kuinka käsin nostamista parhaiten vältetään ja kuinka apuvälineitä käytetään oikein; kuinka siirrot toteutetaan mahdollisimman turvallisesti ja silti potilasta aktivoiden; ja mikä vaikutus omilla työasennoilla on kuormitukseen ja kuinka niitä voi kehittää.

Tarjoamme hoitoalan ergonomiakoulutusta hoito- ja kuntoutusalan ammattilaisille, opiskelijoille, opettajille ja omaishoitajille. Haluamme edistää hoitotyötä, joka on turvallista ja inhimillistä niin työntekijälle kuin asiakkaallekin.

Hoitotyön keventäminen kannattaa ja ergonomian hyvä hallinta on keventämisen perusta – hyvinvoiva hoitaja nauttii työstään!

Tutustu koulutussivustoomme jo tänään ja ota yhteyttä info.ergo.express(at)gmail.com

DSC_6573
Kuvat: Jouni Viitala (c)

DSC_6574